Personuppgifter

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Namn, adress, telefonnummer, personnummer och IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Varför behöver ni mina personuppgifter?

Namn, adress, , e-post-adress och mobilnummer krävs för att vi ska kunna fullfölja vårt köpeavtal och skicka din beställning. Mobilnummer används för sms-avisering. Personnummer krävs endast vid köp genom vår samarbetspartner Klarna.

Vad innebär GDPR för mig som kund?

Det innebär att Du som kund får ökad skydd för dina personuppgifter hos företag och myndigheter. Du har som kund rätt att veta vilka personuppgifter ett företag behandlar och till vilket syfte. Du kan även få hjälp med dataportabilitet och att få registerutdrag på dina uppgifter. Du kan även kräva att ”bli glömd”, vilket innebär att alla dina personuppgifter raderas.

Vad har ni gjort för att GDPR-säkra er?

Vi på Babyflex har vidtagit en rad säkerhetsåtgärder, där vi både internt och externt har tydliga rutiner och policyn för hur vi hanterar dina personuppgifter på ett så säkert sätt som möjligt. Vi har dessutom tekniska system som på ett säkert sätt hanterar dina personuppgifter, allt för att Du som kund ska känna Dig trygg med oss.

Jag vill bli glömd, hur gör jag?

Kontakta vår kundrådgivning på Safe@Babyflex.se.

Hur kan jag vara säker på att jag inte finns kvar i era system?

Efter att vi tagit bort Dina personuppgifter, kommer du att motta ett bekräftelsemail där vi tydligt informerar att Dina personuppgifter är raderade. Eftersom att ditt kundkonto då inte längre finns kvar, kan du enkelt testa att logga in på dina sidor, vilket då givetvis inte ska fungera. Dina personuppgifter kommer däremot att sparas i vårt bokföringssystem för att uppfylla bokföringslagen, men raderas direkt när lagen (X år) tillåter det.

Jag har inte godkänt era nyhetsbrev?

I samband vid köp (i SE) accepterar Du som kund våra köpvillkor och integritetspolicy. I dessa informeras om att vi automatiskt skickar inspiration, information och eventuella erbjudanden via epost i maximalt ett (1) år.  I vår integritetspolicy hittar du den rättsliga grunden.

Jag vill bara handla hos er, inte få massa reklam och nyhetsbrev, kan ni hjälpa mig?

Javisst, inga problem. Kontakta vår kundservice på Safe@Babyflex.se , så hjälper vi dig att avregistrera dig för samtliga utskick.